Het vinden van nieuwe medewerkers is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig. We hebben te kampen met een krappe arbeidsmarkt en zijn continu op zoek naar creatieve oplossingen om aan kwalitatief geschikte nieuwe medewerker te komen. Onze Referraltool is een hele uitvinding voor deze oneindige zoektocht. Deze tool maakt van medewerkers ambassadeurs voor jouw bedrijf. Benieuwd wat de tool precies inhoudt? Lees dan meer.

Applicatie NowOnline

De Referraltool is een innovatieve recruitment tool die bedrijven op een creatieve manier aan nieuwe medewerkers helpt. De tool brengt medewerkers dichter bij het bedrijf en helpt recruiters met het vereenvoudigen van het sollicitatieproces. 

Automatiseren van het sollicitatieproces

Vereenvoudig jouw zoektocht naar nieuwe medewerkers

Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers loyaler zijn en langer bij een bedrijf blijven werken als ze via hun eigen netwerk bij een bedrijf komen. Hier speelt onze Referraltool op in. Medewerkers worden door het puntensysteem beloond wanneer ze potentiele medewerkers hebben aangebracht. Zij kunnen vacatures doorsturen via de Referraltool waarna de desbetreffende persoon kan solliciteren. Doordat de tool gekoppeld is aan het ATS (Applicant Tracking System), een softwareoplossing die recruitment taken overneemt en automatiseert, wordt het hele solliciatieproces van deze persoon vereenvoudigt. Het ATS houdt alle stappen bij waardoor geen tweede boekhouding nodig is. Zonder extra handelingen krijgt het bedrijf de complete administratie van de sollicitatie, en dat AVG proof!

Dat het sollicitatieproces digitaal wordt vereenvoudigd is niet het enige voordeel, huidige medewerkers worden ook nog eens beloond. Hoe verder een persoon in het sollicitatieproces komt, hoe meer punten een medewerker ermee kan verdienen. De tool maakt gebruik van game designelementen waarmee medewerkers worden gemotiveerd bij te dragen aan de zoektocht naar nieuwe medewerkers. De behaalde punten worden overzichtelijk weergeven in de tool en kunnen worden ingezet voor diverse beloningen. De Referraltool zorgt voor een win-win situatie. Zowel medewerkers als het bedrijf zelf worden beloond. Zo krijgt een bedrijf loyale en goede nieuwe medewerkers en verdienen huidige medewerkers punten die ze kunnen inzetten voor producten, vrije dagen of andere diensten.

Maak van medewerkers ambassadeurs en maak je netwerk om mensen binnen te halen 100 keer zo groot. Meer weten over de Referraltool? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Diverse grote bedrijven zijn jou al voorgegaan! 

Terug naar de blog

Myrthe Tiemessen

Als online marketing en content specialist help ik jou met het inzetten van content (zoals blogs, whitepapers, infographics, animaties, video’s, artikelen etc.) om meerwaarde te bieden aan jouw doelgroep. Door dit samen slim in te zetten word jij beter gevonden!

ISO 9001 & 27001 gecertificeerd

Jouw data is veilig bij ons! We zijn ISO 9001 en 27001 gecertificeerd en werken volgens GDPR richtlijnen.

Meer over onze werkwijze